Nieuws

Twan in 'De Toekomst is Grijs' van Omroep MAX op NPO2

Omroep MAX zond op 21 februari 2024, als onderdeel van de documentaireserie 'De Toekomst is Grijs', een portret uit van de vriendschap tussen oud-fotografe Conny Meslier en Twan. Voor de uitzending schreef en las hij ook het gedicht 'Raaklijn' voor, waarmee de uitzending werd afgesloten.

Lees meer »

Dag stad is verschenen!

In januari 2024 is Dag stad verschenen bij uitgeverij Klapwijk en Keijsers! De bundel bevat een selectie van de stadsgedichten die Twan schreef tijdens zijn ambtstermijn als stadsdichter van Amersfoort, die liep van 2021 tot 2024. 

Lees meer »

Peetvader van de nieuwe Kluger Hans

Twan is peetvader van het nieuwe nummer van het literaire tijdschrift Kluger Hans: #45 Mutaties. Samen met Jens Meijen stond hij aan de wieg van dit nieuwe nummer en koos hij twee bijdragen die hem opvielen. Ook tipt hij DEMarrage, en dan vooral het werk van Sofie Verraest. 

Lees meer »

Museumnacht Amsterdam

Op zaterdag 4 november vindt de Museumnacht plaats in Amsterdam. Op een boot die tussen het Harry Mulisch Huis en het Multatuli Museum vaart, leest Twan om 19.30 en 20.30 voor terwijl de boot over de Amsterdamse wateren glijdt. Vanaf 20.30 lezen Ellen Deckwitz en Robin Block voor.

Lees meer »

'Thuiskomst' getoonzet

Het stadsgedicht 'Thuiskomst' is prachtig op muziek gezet door componist Hans Bakker. Het is een koorstuk, en vanaf nu drie weken lang gratis te downloaden op zijn site. 

Lees meer »

'Amersfoort aan Zee' in NRC

In het weekendnummer van 29 en 30 juli van NRC stond het gedicht 'Groeten uit Amersfoort aan zee' tweepaginagroot afgedrukt! Twan schreef het gedicht voor de expositie 'Amersfoort aan Zee' in het Rietveldpaviljoen, waar het ook te lezen is op een muur. 

Lees meer »