Biografie

Twan Vet (1998) is geboren in Seoul, Zuid-Korea. Al op jonge leeftijd liet hij zijn creativiteit de vrije loop en schreef hij boeken en verhalen. Hij rondde in 2018 het gymnasium af in Amersfoort en studeerde een halfjaar Kunstgeschiedenis in Utrecht, om zich vervolgens daarna vol op de muziek en de poëzie te storten. In 2015, 2016 en 2017 verzorgde hij muzikale intermezzo's tijdens de Amersfoortse Nacht van de Literatuur, in 2017 trad hij op in de raadszaal bij het Amersfoorts Scholierendictee en sinds 2017 verzorgt hij regelmatig optredens door heel Nederland. In februari 2018 ontmoetten Luuk Ransijn en Twan Vet elkaar, waarna een tour met hun eerste programma 'En nu wij!' volgde. Dit programma speelden zij tijdens het KUUB- Festival in Alkmaar in de kleine zaal van Theater de Vest, op het festival Mentaal Centraal, bij Kunst tot de Nacht in de Brouwerij in Alkmaar en in de theaters Scagon te Schagen en Wittevrouwen te Utrecht.

 

In 2019 was Twan, samen met vier anderen, genomineerd en een van de kanshebbers voor het ambt van Stadsdichter van Amersfoort, publiceerde hij zijn eerste dichtbundel Latente liefde en ging hij met zijn eerste soloprogramma Hiaat met eigen werk het theater in. In de zomer deed het duo Ransijn en Vet een klein aantal festivals in Nederland aan. In september werkte hij mee aan een korte voorstelling van het nieuwe trio Waterdicht en speelde hij op het Hippe Happen Festival in Rosmalen. Op 21 september 2019 was Twan hoofdgast tijdens de vijfde Nacht van de Literatuur in Amersfoort en in het najaar is zijn EP De blues voorbij verschenen op Spotify. In november publiceerde Twan drie gedichten in Meander Magazine.

 

In 2020 droeg Twan voor in Zeeland en gaat het duo Ransijn en Vet weer het theater in. Een nieuwe bundel staat gepland voor 2020.