Biografie

Twan Vet (1998) is geboren in Seoul, Zuid-Korea. Hij rondde in 2018 het gymnasium af in Amersfoort. In 2018 richtte hij samen met Luuk Ransijn het duo Ransijn en Vet op, waarna een tour met hun eerste programma 'En nu wij!' volgde. Dit programma speelden zij tijdens het KUUB- Festival in Alkmaar in de kleine zaal van Theater de Vest, op het festival Mentaal Centraal, bij Kunst tot de Nacht in de Brouwerij in Alkmaar en in de theaters Scagon te Schagen en Wittevrouwen te Utrecht.

 

In 2019 publiceerde Twan in eigen beheer zijn eerste dichtbundel Latente liefde, ging hij met zijn eerste soloprogramma Hiaat met eigen werk het theater in en deden Ransijn en Vet een zomertour langs kleine openluchtfestivals. In het najaar richtte hij samen met Tommy Zonneveld het muzikale theatertrio Waterdicht op, was hij hoofdgast tijdens de Amersfoortse Nacht van de Literatuur en kwam zijn EP De blues voorbij uit op Spotify. In november publiceerde Twan drie gedichten in Meander Magazine

In 2020 maakte Twan met schrijfster Lena Landauer het podiumgesprek Over vrijheid gesproken, haalde hij met een gedicht de Top 100 van De Gedichtenwedstrijd en bracht hij met Ransijn en Vet de single Blijf Nou Binnen uit, een lied over het binnen blijven in tijden van de uitbraak van Covid-19. Het nummer werd gedraaid werd door Giel Beelen in zijn livestream en gedeeld door verscheidene GGD´s. Samen met Luuk Ransijn maakt hij in de periode maart en april ook wekelijks de podcast De Ransijn en Vet Revue. In mei publiceerde hij in het online literair tijdschrift De Schaal van Digther.