Biografie

Twan Vet (1998) is dichter, tekstschrijver en muzikant.

In 2018 richtte hij samen met Luuk Ransijn het duo Ransijn en Vet op en toerde hij met het liedjesprogramma ´En nu wij!` door het land.

In 2019 ging hij met zijn eerste soloprogramma Hiaat met eigen werk het theater in en deden Ransijn en Vet een zomertour langs kleine openluchtfestivals. In het najaar richtte hij samen met Tommy Zonneveld het muzikale theatertrio Waterdicht op, was hij hoofdgast tijdens de Amersfoortse Nacht van de Literatuur en kwam zijn EP De blues voorbij uit op Spotify. In november publiceerde Twan drie gedichten in Meander Magazine

In 2020 maakte Twan met schrijfster Lena Landauer het podiumgesprek Over vrijheid gesproken, haalde hij met een gedicht de Top 100 van De Gedichtenwedstrijd en bracht hij met Ransijn en Vet de single Blijf Nou Binnen uit. Samen met Luuk Ransijn maakt hij in de periode maart en april ook tweewekelijks de podcast De Ransijn en Vet Revue. In mei publiceerde hij in het online literair tijdschrift De Schaal van Digther en in juni verscheen een gedicht in de festivalbijlage van Dichters in de Prinsentuin 2020.