#IKMAAKMEZORGEN

Gepubliceerd op 22 september 2020 om 22:10

Ik maak me zorgen om mijn oma´s, om mijn vrienden, om mijn ouders. Maar ook om de economie, om de cultuursector, om de horeca. Om de artsen en verplegers in het ziekenhuis en op IC´s, om de oudere leraren in het basis- en voortgezet onderwijs, om de medewerkers van verpleeg- en bejaardentehuizen. En om nog veel, veel meer, te veel om op te sommen. U ziet al: genoeg om me zorgen om te maken.

 

Waar ik me ook zorgen over maak vandaag: BN'ers en (voor mij) BBN'ers (Blijkbaar Bekende Nederlanders) die met de hashtag #IKDOENIETMEERMEE op de proppen kwamen. Chapeau (lees: sarcastische chapeau)!

Ja, ook ik heb vragen.

Nee, de overheid doet zeker niet alles goed.

Ja, ook ik maak me zorgen.

Nee, ik geloof niet in corona-complotten.

Ja, ook ik vind dat je altijd kritische vragen mag stellen.

Maar nee,

ik vind het ronduit schofterig om je grote achterban op sociale media te gebruiken voor het zaaien van onrust en het opzetten van je volgers tegen een beleid dat ervoor moet zorgen dat jullie opa's, oma's, ouders, vrienden gezond en levend blijven, tegen een beleid dat de onwerkbare druk op IC's en ziekenhuizen moet voorkomen, tegen een beleid dat voor niemand leuk is, maar voor iedereen van levensbelang is.

 

Denk na, heel goed.

Denk diep, dat is je goed recht.

Maar; denk niet dom.

 

Alsjeblieft?


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Marcel Meulenbeld
4 maanden geleden

Helemaal waar Twan,dit is niet de oplossing en zeker niet als je zoveel volgers hebt als bekende influencers.

Twan
4 maanden geleden

Dank voor je reactie, Marcel! Warme groet!